Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Auto/moto

Největší nabíjecí stanice v ČR obslouží až 16 řidičů

V Česku pomalu začíná vznikat robustnější infrastruktura dobíjecích stanic. Důkazem je nová stanice v Lovosicích.

Nabíjecí stanice pro elektromobily jsou naprosto nezbytné. A v následujících letech jejich důležitost ještě více poroste. V následujících řádcích proto pro vás máme skvělou zprávu. 

Až pro 16 řidičů

Akumulace energie do baterií elektromobilu je naprosto nezbytná. Pokud si ho nedobijete doma nebo ve vaší blízkosti, pak toho s vaším autem moc daleko nedojede. Pokud ale žijete v Lovosicích, žádný takový problém řešit nemusíte. Právě tady totiž vzniká největší nabíjecí stanice v Česku, která by měla nabít až 16 aut naráz.

Nabíjecí stanice pro elektromobily dobije vaše bateriové úložiště díky energii z nedaleké vodní elektrárny v Píšťanech. Na ní je napojena i část města, včetně právě zmiňovaných stanic. Největší dobíjecí stanice v Česku ale zatím funguje jen v testovacím režimu. Do plného provozu by se ale měla dostat už brzy.

Rychlé nabíjení

Stanice zvládne obsloužit až 16 řidičů naráz. Stanice přitom disponuje dvanácti stojany od dvou různých výrobců. Do budoucna se pak počítá s dalšími čtyřmi stojany, které by měly pomoci dobíjet elektromobily místním rezidentům. Stanice dokáže během jedné hodiny nabít elektromobily tak, aby dokázaly ujet 15 tisíc kilometrů. Stanice se navíc nachází velice blízko dálnici D8. Pro řidiče by se tak mohlo jednat o dobrou zastávku například během nákupu nebo občerstvení po dlouhé cestě.

Jestliže se ale nechcete spoléhat na státní infrastrukturu, která zatím není příliš robustní, nechte si postavit vlastní stojan. Společnost Trienergo nabízí dobíjecí stojany pro elektromobily za dobrou ceny a s možností alternativních financování. Podívejte se tedy na jejich nabídku a zjistěte, jestli si vyberete.

MK Redakce

Přinášíme vám pravidelné zajímavosti ze světa automobilů, sportovní novinky, aktuality o technologiích a mnoho dalšího článků. Každý si přijde na své.

Související články

Back to top button