řechod na papírové misky a papírové EKO boxy v gastronomii není jen módním trendem, ale jeto krok směrem k udržitelnějšímu a více ekologickému podnikání. Zákazníci se stále více zajímají o dopad jejich spotřebních návyků na životní prostředí. Papírové misky a boxy se proto stávají nejen praktickou, ale i etickou volbou pro podniky v gastronomii. Zde je 5 hlavních důvodů, proč by váš podnik měl zvážit přechod na papírové misky a jiné obaly z papíru.
1. Ekologický box na svačinu – Krok k lepšímu životnímu prostředí
Výroba papírových misek a boxů má menší dopad na životní prostředí ve srovnání s výrobou plastových obalů. Papírové boxy a misky jsou se vyrábí z obnovitelných zdrojů a surovin. Jsou biologicky rozložitelné, a tudíž se dají recyklovat.
Když si u vás zákazník koupí například ekologický box na svačinu vyrobený z papíru, pomáhá to snižovat uhlíkovou stopu.
2. Bezpečnost eko boxů
Na rozdíl od některých plastů neobsahují papírové boxy na jídlo některé škodlivé chemikálie, které mohou kontaminovat jídlo. To znamená, že jsou bezpečnější jak pro vaše zákazníky, tak i pro planetu. EKO boxy jsou hygienické, zdravotně nezávadné a bezpečné při použití. Testují se, aby získaly certifikaci. Mnohdy prochází i speciálními atestacemi, aby se potvrdilo, že jsou i nadále vhodné ke styku s potravinami.
3. Papírový box na jídlo může pomoci budovat váš brand
Hnědé papírové misky nabízejí vizuálně přitažlivou a „přírodní“ alternativu k tradičním obalům. Nejenže vypadají dobře, ale také poskytují unikátní plochu pro vlastní branding a design. To může pomoci zvýšit povědomí o značce a posílit image vašeho podniku.
Někteří dodavatelé vám nabídnou možnost přesně podle vašeho přání. EKO boxy se dají velice dobře potisknout například nápisem, logem, obrázkem i jiným motivem. Využijete tak prostor papírového obalu k propagaci samotného produktu.
4. Eko lunch box je pohodlný a funkční
Ačkoliv se vyrábí z papíru, EKO boxy jsou dostatečně odolné, aby udržely pokrmy teplé. Zároveň zajistí, že jídlo v nich zůstane déle čerstvé a tím omezují plýtvání jídlem. Například v EKO lunch boxech mohou vaši zákazníci oběd přenášet, uchovávat a ve většině z nich také ohřát v mikrovlnné troubě. Nejčastěji se používá pro tyto účely papírový box s víkem.
Jejich lehkost a snadná manipulace jsou dalšími výhodami, které ocení jak personál, tak i zákazníci. Navíc nevyžadují mnoho prostoru při transportu a skladovací prostor. Jejich výhodou je voděodolnost a nepromastitelnost.
5. Papírové misky mají široké spektrum využití
Gastro obaly jako EKO papírové misky a boxy jsou vhodné pro take away a delivery, catering, restaurace, fast food, street food, kantýny, bistra, kulturní a společenské akce, koncerty, festivaly apod. Do papírových boxů na jídlo můžete balit výrobky teplé i studené kuchyně.
S rostoucím důrazem na ekologii vám mohou EKO obaly z papíru poskytnout dokonce konkurenční výhodu. Jejich používáním ukážete svým zákazníkům, že se věnujete otázkám udržitelnosti a životního prostředí. To vám může přitáhnout rostoucí skupinu ekologicky uvědomělých zákazníků, kteří hledají zodpovědné značky a podniky.
Autorka: Karolína Vitvarová